Sveriges mest lästa vänsterpolitiska blogg

Den här bloggen är utan konkurrens den mesta lästa vänsterbloggen i Sverige. Det är också en av de tio mest lästa politiska bloggarna i Sverige överhuvudtaget. På vänstersidan är det faktiskt en av de mest lästa sajterna som finns. Antalet sidvisningar på en vardag ligger omkring 3 000, lite lägre på helgerna. Enligt SIS-index var antalet sidvisningar under vecka 48 exakt 25 251, antalet besök 13 242 och antalet unika besökare 11 888. Den långsiktiga trenden under det senaste året har varit stabilt besökarantal och sidvisningar med vissa toppar och dalar, som exempelvis under sommaren då besökarantalet och antalet sidvisningar alltid är lägre. Huvuddelen av läsarna kommer till bloggen genom Google-sökningar och den viktigaste källan till besökare efter det är facebook.

Vid sidan av denna vänsterpolitiska blogg där kriminalpolitik och kriminalitet har stort utrymme driver jag också ett par andra bloggar. Den mest framgångsrika av dessa är fiskebloggen Njord. Sveriges största sajt om yrkesfiske utan konkurrens. Det finns dock sajter om fiske som är mer lästa, då handlar det främst om sajter som i huvudsak tar upp sportfiske och fritidsfiske.

Njord fungerar därför också som en stark opinionsbildare kring yrkesfiske, fiskeriregleringar och miljön i havet. Bloggen är uppmärksammad även i Danmark och Norge och har haft en kraftig ökning av besökarantalet under november månad. Mycket på grund av uppmärksamhet i danska facebookgrupper om fiske, danska webbsajter såväl som ett stabilt länkande och därmed besöksflöde från Sveriges Fiskares Riksförbunds hemsida. Fiskebloggen uppmärksammas dock förvånansvärt lite från Havs- och vattenmyndighetens sida och jag får i stort sett aldrig länkar därifrån trots att jag nämner dem nästan varje dag samt publicerar och citerar deras pressmeddelanden flitigt. Greenpeace som jag stadigt kritiseras för att de faktiskt är slarviga i sin kritik av det svenska fisket har bara reagerat en enda gång.

Både Svensson-bloggen (denna blogg) och Njord hör till de tio största bloggarna i Sverige vad det gäller miljöfrågor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag

  Grattis! Men det är synd att det är så få kommentarer i förhållande till antalet besök. Annars brukar kommentarsfälten på bloggar vara lika givande som själva inläggen, om de är vettigt modererade förstås.

  • Kommntarsfälten brukar vara skit. Därför att rasister dominerar. Speciellt på min typ av blogg. Jag har på grund av det mycket hårda kommentarsregler.

   Jag har också en läsarskara som saknar högre utbildning, dvs de är inte så vana att skriva. 70% av mina läsare saknar högre utbildning än gymnasium, många har bara folkskola/grundskola. 70% av mina läsare är dessutom män. Det är i enlighet med min målsättning. Jag skriver för män som är arbetarklass. Det är min målsättning att skriva om saker vi skulle pratat om i fikarummet på Saab eller Pååls.

   Sammantaget ger detta få kommentarer.

 • Pingback: Sveriges största sajt om yrkesfiske | Njord()