Europas nya vänster visade upp sig på Rött Forum 2015

Europas nya vänster visade upp sig i Stockholm igår, fredag. De gjorde det på Rött Forum 2015, ett öppet och brett arrangemang som det lilla vänsterpartiet Socialistiska Partiet tagit initiativ till och varit huvudarrangör av. Den nya vänster som visade upp sig på ett fullpackat möte i Z-salen i ABF-huset i Stockholm var danska Enhedslisten, spanska Podemos och grekiska Syriza. De hade sällskap av ryska Vänsterfronten och svenska Vänsterpartiet vid sidan av arrangörerna.

Rött Forum 2015

Z-salen var fullsmockad och det betyder cirka 350 besökare. Mötet var fyllt med entusiasm och hopp. Något som smittade av sig på Rött Forums fortsättning, de öppna och konstruktiva diskussionsmöten om en rad olika ämnen som hölls på lördagen. Omkring 200 personer besöket diskussionsmöten och det hela måste sägas ha varit en succé. En bra start för en bättre framtid för svenska vänster. En bra start för en konstruktiv svensk vänster.

Rött Forum 2015 blev en succé och jag hoppas Vänsterpartiet tog till sig det som kännetecknade det stora mötet och diskussionsmötena. Öppenhet för olika åsikter, öppenhet för olika typer av organisering. tolerans och tillit för varandra.  Från detta kan svenska vänster gå vidare och skapa nåt viktigt och stort för framtiden. Det blir bättre och går lättare om Vänsterpartiet fullt ut är med på tåget.

Förutom de partier som fanns på mötet och som jag redan nämnt som delar av en ny europeisk vänster finns det fler partier som kan sägas ingå i den nya vänstern. Portugals Bloco Esquerda är ett och Tysklands Die Linke kan eventuellt också räknas dit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements