Tullverket beslagtog stora mängder dopningsmedel

I dag väcks åtal vid Jönköpings tingsrätt mot två män i 30-årsåldern som misstänks för bland annat grovt dopningsbrott. Männen är hemmahörande utanför Jönköping och förundersökningen har bedrivits av Tullverket och åklagarkammaren i Jönköping.

Dopningsmedel

Mängden beslagtagen dopning uppgår till nästan 2,5 miljoner dopningsenheter med ett uppskattat marknadsvärde på över fem miljoner kronor.

Dopningen påträffades hemma hos en av männen i samband med att Tullverket genomförde en husrannsakan. Husrannsakan gjordes efter att Tullverket under en längre tid bedrivit spaning mot männen. Dopningen misstänks ha saluförts på olika försäljningsställen på internet.

Tullverket gjorde under föregående år 588 beslag av dopningsmedel jämfört med 237 beslag under 2013.

Fakta om dopningsenheter

Dopningsmedel förekommer i olika former, till exempel tablettform, pulver och flytande form. För att kunna jämföra olika beslag av dopningsmedel omvandlar Tullverket, enligt en särskild beräkningsmetod, de olika dopningsformerna till jämförbara dopningsenheter.

Svensson/Tullverket

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements