Nya sajter och flytt av inlägg

På den här sajten finns det nästan 14 000 inlägg. Om allt mellan himmel och jord. Det finns fler än 10 000 kommentarer plus 45 000 inlänkar (en del av dem är interna länkar) och bloggen har hört till de mest lästa politiska bloggarna i Sverige i närmare 6 år. Total har bloggen haft cirka 4 miljoner visningar och 3 miljoner besökare sen jag startade den. De först inläggen skrevs redan 2005. Sajten är egentligen lite för stor. Från sajten har det avknoppats ett par andra sajter vilket gjort att jag skriver lite mindre på denna sajt numera än vad jag gjorde tidigare. 2-5 inlägg per dag istället för 4-7. Inte heller är jag ensam om att skriva på bloggen längre. Hans Norebrink skriver ibland, framförallt bokrecensioner, men det händer att jag också publicerar andra skribenter. Jag behöver också ta bort en del inlägg. Jag kommer i första hand att ta bort sådant som gör reklam för enskilda möten och sådant som redan dolts av olika skäl. Men även annat kan få stryka på foten.

De artiklar jag tidigare skrivit om yrkesfiske på denna blogg skriver jag numera på Fiskeribloggen Njord och det jag brukar skriva om Göteborgs historia skriver jag numera på sajten Det Gamla Göteborg. Båda sajterna har så här långt blivit en framgång. Njord är Sveriges klart största sajt om yrkesfiske och har inneburit att jag är Sveriges ledande journalist och skribent vad det gäller yrkesfiske. Det Gamla Göteborg har ökat sitt läsarantal mycket kraftigt och fortsätter att öka antalet besökare och läsare.

Nu är det dags för nästa avknoppning. Jag skriver regelbundet om storföretag, finansfamiljer, banker, riskkapitalbolag etc. Hädanefter kommer jag att skriva om sådant på bloggen De 15 familjerna. En blogg uppkallad efter en känd bok från 1960-talet, skriven av C.H. Hermansson. Det är en sajt som handlar om den moderna svenska storfinansen. Jag börjar med att flytta över artiklar jag skrivit på denna sajt men snart kommer jag också att börja skriva nya inlägg där.

Jag driver också en mindre portal för de bloggar jag anser vara vänsterbloggar. Att de anmäler sitt intresse av att vara med är också av vikt. Jag känner ju inte till alla som bloggar. Vidare har jag en blogg om Science-Fiction, Anarres, där jag inte är så värst aktiv men skriver då och då.

Utöver dessa sajter och bloggar skriver jag också ledare för ETC Göteborg, ibland får jag in artiklar i Yrkesfiskaren, Internationalen eller nån annan ETC-tidning. Slutligen skriver jag också för Flyktingbloggen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements