Storbrand på Backaplan

Vad som verkar var en anlagd brand i några bilar ledde till en omfattande storbrand vid Hjalmar Brantingsplatsen under natten till idag. Sängjättens affär, där branden började efter att en brinnande bil rullat mot fasaden och antänt fastigheten, är helt nedbrunnen och hela fastigheten allvarligt skadad. Sju olika företag har drabbats av branden.

Byggnaden som drabbats denna gång är granne med den byggnad där den ökända diskoteksbranden ägde rum år 1998.  Evakuering av en bostadsfastighet i närheten med några 100-tal boende förbereddes men behövde aldrig genomföras.

I fastigheten som brunnit har det tidigare legat en möbelaffär med romsk anknytning. Den är numera avvecklad och istället ligger där en återförsäljare för Sitty Möbler, kanske har den samma ägare. Jag skulle om jag var polis inte utesluta att det egentliga målet för den eventuella mordbranden var Sitty Möblers butik. Men kanske var det bara någon som ville elda upp bilar och antändningen av fastigheten en olyckshändelse.

En man hämtades under natten inför förhör:

Polisen rubricerar branden som en grovmordbrand. De uppger att ett vittne har sett en man på platsen som kan sättas i samband med branden. En man som stämmer in beskrivningen hämtades in till förhör under natten.

– Jag har inga uppgifter än om mannen är frisläppt eller misstänkt för brott, de arbetar fortfarande med förhören, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Inte heller kan de uttala sig ännu om någon ytterligare person kan har varit med.

– I nuläget har vi hämtat in den här mannen och jag har inga uppgifter om någon ytterligare person. Naturligtvis pågår arbetet med utredningen och vi hoppas fortfarande få hjälp från allmänheten om de har sett och hört någonting, säger hon.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements