Kärlekshistorierna gör thrillers och deckare värda att se

Det menar Ida Kjellin i en krönika i ETC som framförallt handlar om thriller-serien Homeland samt huvudfiguren Carries ständiga misslyckande på kärleksfronten. Om hur Carrie aldrig tycks bli tillsammans med den som alltid finns där för henne. En omöjlig kärlekshistoria som ligger där och tickar under ytan.

Detta tema är vanligt i US-amerikansk TV-serier. I serien NCIS finns en eventuell kärlekshistoria mellan huvudpersonerna Tony Dinozzo och Ziva David som ett centralt tema under flera säsonger. När de två till slut inser att de älskar varandra eller det blir allvar lämnar den ena jobbet och därmed serien. Denna kärlekshistoria hör till det mest omdiskuterade i hela serien som en period var USA:s mest sedda TV-serie.

Världen bästa science-fiction serie, Battlestar Galactica, hade varit klart sämre om inte kärlekshistorierna funnits. Egentligen omöjliga kärlekshistorier som mellan Helo och Athena (Number Eight) samt mellan Gaius Baltar och Number Six, möjliga romanser som mellan Starbuck och Lee Adama,. Utan dessa kärlekshistorier, lyckade och misslyckade hade serien varit klart sämre.

Samma sak i TV-serien Longmire. Där finns hela tiden en tickande romantisk bomb mellan sheriffen (Walt Longmire) och en av hans anställdsa vicesheriffer, Victoria ”Vic” Moretti. En affär som a

Jag håller med Ida Kjellin. Kärlekshistorierna, de möjliga och de omöjliga, också de eventuella kärlekshistorierna gör serierna mer sevärda och mer engagerande. Men så är jag också en obotlig romantiker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements