Återigen har polisen överreagerat när det gäller terrorism

Det fanns ingen bomb på köpcentrat Allum i Partille. Polisen har int hittat nån och inte heller har det smällt. Det verkar har varit en total överreaktion från polisens sida baserad på ett vittne som kanske hört några personer i muslimska kläder prata om bomb i en väska och dessutom om Partille och ett köpcentrum. Samtalet kan faktiskt ha handlat om vad som helst,men nåt bombdåd riktat mot Allum i Partille handlade det inte om. Nån terrorism handlade det inte om.

Nog för att jag förstår att polisen måste reagera om de ens det minsta misstänker att det kan finnas en bomb men eftersom polisen i Göteborg ständigt och jämt misstar sig när det gäller bombdåd och terrorism så kanske de borde fundera lite över sina rutiner i såna här ärenden. De har fler gånger arresterat fel människor och människor som inte alls gjort sig skyldiga till terroristbrott. Det är förstås normalt att de reagerar starkt vid ett uttalat bombhot, men något sånt fanns inte denna gång. Det är också bra att polisen är vaksam för terrorism där syftet inte bara är att skrämmas och störa utan också att döda så många som möjligt. Vid sådana tillfällen rings det inte in några bombhot utan bomben bara smäller.

Att polisen överreagerar för saker som inte är terroristbrott eller planerade bombdåd är problematiskt. När det är vanligt så minskar tryggheten med att polisen faktiskt kan hantera den här typen av problem. Att ständigt agera på misstänkt terrorism när det inte finns nån minskar polisen trovärdighet. Att ropa ”vargen kommer” för ofta fungerar inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements