Vi måste själva hålla nazisterna borta från Göteborg

Om inte polisen kan hålla nazisterna borta från Göteborgs gator så måste vi göteborgare ordna med saken själva. Det är oacceptabelt att nazister som Soldiers of Odin kan visa sig på Göteborgs gator.

Men självklart gick det som väntat. De åkte på stryk när de spontant försökte sig på en styrkedemonstration i Masthugget. De åkte på stryk av en oorganiserad folkmassa av vanliga göteborgare som vägrar acceptera nazister på Göteborgs gator. De kommer att få mer stryk (i överförd bemärkelse) när motståndet mot nazister på Göteborgs gator blir mer organiserat. Precis som flera gånger tidigare kommer de även denna gång att tvingas bort från Göteborg.

Att jaga bort nazister och nazistiska vigilantes och våldsverkare från Göteborgs gator är självförsvar. Klarar inte polisen av det får vanliga göteborgare göra det i deras ställe. Det finns inget annat alternativ.

Direkt konfrontativ verksamhet måste dock också kombineras med helt fredliga massmanifestationer mot nazism och rasism för att det ska vara effektivt. Utan massmanifestationer blir ett konfrontativt agerande bara provokativt och våldsamt samt utan stöd från många göteborgare. Ständigt konfrontativt agerande utan våld, våld i självförsvar och massmanifestationer är det som i kombination kan driva ut nazisterna från Göteborg. Det har gjorts många gånger förut. Senaste gången i början av 2000-talet och på 10 år har vi i praktiken inte sett nazister i Göteborg på 10 år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements