Högerextremist begärd häktad för terroristbrott

I söndags greps en man som misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Enligt häktningsframställan är den 33-årige misstänkt på sannolika skäl, alternativt skälig misstanke, vilket är den lägre misstankegraden. Det misstänkta brottet ska ha skett i Stockholms län och/eller i Uppsala län, mellan den 1 september och 13 november i år. Han begärdes häktad igår till hans försvarsadvokats (Leif Silbersky) förvåning. Mannen förnekar brott.

Husrannsakningar har enligt polisen genomförts på flera platser, beslag har gjorts och förhör har hållits. Om fler personer än den gripne mannen är hörda vill åklagaren Ewamari Häggkvist inte kommentera.

Enligt mannens vänner har han uttalat stöd för Sverigedemokraterna och avståndstagande från Socialdemokraterna. Med andra ord handlar det om en högerextremist. Han tycks dock inte ha några kopplingar till nån högerextrem organisation men är tidigare dömd för misshandel. Det kan även finnas nån form av personliga problem med i bilden. Att han är högerextremist förklarar medias begränsade intresse för ärendet. Om det handlat om en islamistisk fundamentalist eller bara en muslimsk kille med personliga problem hade tidningarna med all sannolikhet varit nerlusade med spekulationer och experter samt mycket annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements