Skottlossning och bilexplosion på Vasagatan i Göteborg

Strax innan 18:30 idag bröt troligen skottlossning ut på Vasagatan i närheten av Räddningsmissionens hus. En ung man ska ha skottskadats och befinner sig på sjukhus. En bil på platsen tycks också ha exploderat och börjat brinna. Enligt uppgifter i media ska någon ha kastat en brandbomb in i bilen.

Att det skjuts i Vasastan i Göteborg är inget ovanligt. Det har skjutits åtskilliga gånger i stadsdelen och där har sprängts bomber tidigare. Mordet på Xheladin Purava som ägde rum i hörnet Vasagatan och Erik Dahlbergsgatan är en av de mest kända händelserna liksom mordförsöket på Rade Kotur.

Den aktuella skottlossningen har sannolikt inte med Rade Kotur att göra då hans bostad ligger i andra ändan av Vasagatan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements