Man skjuten i huvudet i Malmö – inte gängrelaterat?

Strax innan klockan sju söndagskvällen sköts en man ner utanför en restaurang på Möllevångstorget. Mannen fördes till sjukhus, men inte med ambulans. Han avled där av sina skador. Han ska ha skjutis md flera skott varav minst ett träffade i huvudet. Vittnen såg två unga män fly från platsen efter skjutningen.

Den skjutne 23-årige mannen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och grov olovlig körning. Han ska ha också ha varit misstänkt i ett gruppvåldtäktsärende och mordet skulle kunna vara en hämnd för våldtäkten vilket innebär att det i så fall sannolikt inte är gängrelaterat. Två män åtalades och dömdes i ärendet men 23-åringen och ett par andra försattes på fri fot och blev aldrig åtalade.

Gärningsmännen och offret skulle naturligtvis kunna vara kopplade till kriminella nätverk av något slag så att eventuell vedergällning för detta mord och detta mord ändå kan kallas gängrelaterade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements