Svenska myndigheter fegar om medicinsk cannabis

I Finland har medicinsk cannabis varit lagligt sedan 2006 och i Norge sedan i höstas. Tyskland har bestämt att legalisera cannabis på recept och i Danmark startar 2018 ett fyraårigt försöksprojekt med cirka 500 patienter. I Sverige har det nu blivit möjligt för två personer att få medicinsk cannabis utskriven. Det kan knappast kallas legalisering och är inte alls på samma nivå som i de andra länderna.

Cannabis kan vara en bra behandling vid vissa smärttillstånd och kan ha också ha positiva effekter mot illamående vid cellgiftsbehandling. Där medicinsk cannabis legaliserats handlar det i allmänhet om behandling vid vissa smärttillstånd.

De två personer som nu får möjlighet att få legalt utskriven cannabis för behandling mot smärta får dock bara cannabis för tre månader utskrivet. Sen ska det hel gås igenom av byråkratin, dvs Läkemedelsverket igen. Svenska myndigheter fegar på ett sätt som är oseriöst, orimligt, människofientligt och fegt. Det som andra länder kan göra borde Sverige också kunna göra. Men inte, som det nu är tar svenska myndigheter myrsteg.

Längst fram när det gäller medicinsk behandling med cannabis är USA. Där läkare i 29 delstater idag rätten att skriva ut cannabis till sina patienter. Även Kanada har ett väl utbyggt system för medicinsk cannabis med över 40.000 patienter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements