Skottlossning i överklassområde – man i 50-årsåldern mördad

En man i 50-årsåldern sköts under måndagskvällen till döds vid en ICA-butik i Stocksund som ligger i Danderyds kommun. Danderyds kommun är Sveriges rikaste kommun och Stocksund ett välbärgat villaområde som ursprungligen byggdes för högre statstjänstemän i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Det är ovanligt att det skjuts i överklasskommuner och överklasstadsdelar.

Larmet om skottlossning utanför ICA-butiken i Stocksund kom in tjugo över tio på kvällen igår. När polisen anlände till platsen hittade de en skottskada man i 50-årsåldern på Stockholmsvägen. Mannens liv gick dock inte att rädda utan han avled. Enligt vissa uppgifter kan det handla om en man som nyligen blivit ägare till pizzerian/restaurangen i närheten av ICA som tidigare hette Stocksunds Wärdshus. Andra uppgifter hävdar att det rör sig om den tidigare.

Precis där skjutningen inträffade är en man vid namn Sasha (Sasa) Todorovic skriven och sannolikt också bosatt. Han, 54 år gammal, är tidigare dömd för brott och påstås på en del sajter på internet ha haft kopplingar till kriminella kretsar kring Milan Sevo och Dragan Kovacs. Han är dock inte på pappret ägare av något företag så om det är han så är skjutningen kanske ändå inte kopplad till pizzerian. Eller så har han ägt den eller äger den via bulvan.

Mordet är med all sannolikhet gängrelaterat. Med tanke på hur det gick till och vem som eventuellt blivit mördad så kommer mordet troligen inte att lösas. Om det är Todorovic som mördats så har mordet troligen utförts av en inhyrd mördare från det forna Jugoslavien och han är då troligen redan försvunnen från Sverige. Jämför med mordet på Xheladin Purava i Göteborg år 2011.

Läs också:

PS 11:10. Tre personer har under natten vid olika tidpunkter hämtats till förhör och senare gripits. De tre personerna har under morgonen anhållits av åklagare. Nya förhör med de anhållna ska genomföras under förmiddagen.