SD-nämndemannens misstänkta vapenbrott berör ett vapenföretag

Företaget Armstech International Defence Group AB säljer vapen, skottsäkra västar och andra produkter med koppling till samma område. Företaget gör på sin hemsida en stor sak av att de har en koppling bakåt till det svenska försvaret och till polisen. De säljer också skjututbildningar.

Som alla vet är det dock inte bara polisen som köper skottsäkra västar och liknande utan istället är företagets vanligaste kunder på detta område med stor sannolikhet gängkriminella. Styrelsen i bolaget utgörs av Christer Löfving och en person med skyddad identitet född 1979, den förste som ordinarie och den andra som suppleant.

På sin linkedinsida uppger en man vid namn Thomas Hans Chister Hamnebring att han är säkerhetsskyddschef på företaget som bara har en anställd. Både Löfving och Hamnebring sitter också i styrelsen för Hässelmara skytteförening på Värmdö som har som syfte att ge vapenträning åt poliser och militärer. I övrigt utgörs styrelsen i skytteföreningen av släktingar till de båda nämnda. En av dem är Carolin Löfving som själv uppger att hon är ägare till Armstech International Defence Group AB.

Christer Löfving är den sverigedemokratiske nämndeman som gripits som misstänkt för grovt vapenbrott. Han har förvarat vapen i hemmet han inte haft licens för och misstänks ha hanterat vapen vid sidan av företaget normala verksamhet. Från år 2019 har Löfving suttit i Värmdö kommunfullmäktige och dessutom i kommunstyrelsen. Förutom att vara nämndeman i Nacka tingsrätt har han också andra nämnduppdrag i kommunen. Christer Löfving är far till Carolin Löfving som dessutom är sambo med Hamnebring.

Tillsammans med Löfving är också Hamnebring misstänkt för brott. Enligt uppgifter i DN har Hamnebring en gång dömts för bedrägeri. Mannen uppgav i rättegången att han hotats av ett kriminellt mc-gäng och det var orsaken till brottet.

Frågan är om det inte handlar om att de två inte följt alla regler som måste följas när det gäller hantering av vapen i ett företag som säljer vapen. Detta är naturligtvis ett brott men kanske inte lika allvarligt som om Löfving handlat med vapen vid sidan av företagets verksamhet vilket är det intryck som ges i bland annat DN:s artiklar om ärendet.

Förutom engagemanget i Armstech International Defence Group AB är Hamnebring också engagerad i ett annat företag med liknande inriktning även om det inte handlar med vapen och skyddsutrustning utan mer ska vara ett säkerhetsföretag av annat slag. Företaget heter Reconsec International AB och har inte haft någon verksamhet på mycket länge. Även i detta bolag finns en styrelsemedlem med skyddad identitet, dock född 1976. Hamnebring uppger att han är partner i detta företag.

Den misstänkte nämndemannen från sverigedemokraterna har samma efternamn som den nytillträdde och kontroversielle regionpolischefen i Stockholm, Mats Löfving. Om de är släkt eller inte har jag ingen aning om men det är väl inte troligt då det verkar finns ganska många människor med detta efternamn.

Läs mer: Ett exempel på klanbrottslighet?

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!