HA-man gripen för skjutning i Landvetter

Vid halv två-tiden natten till idag larmades polisen till Landvetter centrum, med anledning av en skjutning. Gärningsmannen kunde övermannas och gripas på platsen. Den skottskadade fördes med ambulans till sjukhus med skottskador, men ej livshotande var den initiala bedömningen. Han är inte känd av polisen sen tidigare. Det hela rubriceras av polisen som försök till mord.

Den gripne mannen är en idag 45-årig man som är en känd medlem i Hells Angels MC.  Han är i ett annat ärende misstänkt för folkbokföringsbrott. Han var skriven på den adress i Sisjön i Askim där Hells Angels MC West Rock City har sin lokal. Vid en husrannsakan i lokalen konstaterade polisen att ingen bodde på adressen. Att vara skriven på en annan adress än där en person bor är idag ett brott.

Mannen misstänktes för några år sen också för att ha bedrivit inkassoverksamhet medelst hot och våld. Han friades dock i tingsrätten.

Han är tidigare dömd trafikbrottslighet, våld och hot mot tjänsteman samt grovt skattebrott och bokföringsbrott. För bokföringsbrottet dömdes han 2004, men höll sig undan rättvisan i sju år innan han kunde gripas i Spanien. Därefter kunde han avtjäna sitt 2 och ett halvtåriga fängelsestraff.

Polisen spekulerar i GP om skjutningen kan ha en koppling till attacken på en fest som ordnades av Beer Brothers MC år 2018. Angriparna tillhörde en kriminell gruppering i Mölnlycke/Landvetter. Då Beer Brothers MC är en supporterklubb till Hells Angels MC var det flera medlemmar i Hells Angels MC närvarande på festen. En del av dem blev allvarligt skadade.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!