Mördad från Åstorp förråd av sina vänner

Den 14 oktober larmades polisen till en gångtunnel på Fältarpsvägen i Helsingborg. En 19-årig man hade blivit skjuten. Han hade livshotande skador och fördes med ambulans till sjukhus. Fem dagar senare avled han. Han var känd av polisen sen tidigare vilket även gäller en yngre bror. De har båda dömts för brott vid flera tillfällen.

Fyra personer sitter för närvarande häktade misstänkta för mordet. Den mördade Moh@mm*d @l@wis var och tre av de fyra misstänkta, en 22-åring, en 20-åring som enligt uppgift heter Muh@m@d S@**d och en 15-åring är från Åstorp. Den fjärde mordmisstänkte, en 20-åring som uppges bära namnet Al*x@nder N™rdqv#st, kommer från Helsingborg. Han är skriven i Helsingborg och har särskild postadress i Landskrona.

En av dem greps dagen efter skjutningen och de andra greps några dagar senare. Alla fyra är misstänkta för mord och kända av polisen sen tidigare. De äldre är alla dömda för brott vid flera tillfällen. Samtliga förnekar brott.

De fyra häktade och misstänkta var tidigare vänner med 19-åringen. De misstänks ha lurat den mördade till platsen där han sköts samt för att ha skjutit honom. Anledningen till dådet är oklart men sannolikt ligger någon osämja kring handeln med narkotika bakom. De är enligt polisen och media också möjligt att ledande kriminella använd mannens vänner för att locka fram honom för att sedan mörda honom.

19-åringen ska enligt uppgifter i lokaltidningen i Åstorp ha begärt hjälp från det sociala för att få skyddat boende på grund av hot. Det verkar inte som han fått det då kommunen anmält sig själva för att eventuellt ha gjort fel.

Den 20-årige mannen från Åstorp uppges i media var en ledande person ett nätverk som säljer narkotika i Åstorp.