Bombmani på Lucia

I Gamlestaden i Göteborg fick poliosen in ett larm från en privatpersoner om ett misstänkt föremål bredvid en bil. Det var ingen bomb. Men i Falkenberg och Östersund verkar det ha smällt. Dock utan några skadade personer.

Media gick dock snabbt igång med rubriker i DN om en bomb i centrala Göteborg (stockholmare tycks ha notorisk dålig koll på Göteborg) men GP kallas det ett misstänkt farlig föremål i Gamlestaden. Som ju alla människor med Google-kompetens eller lokalkännedom vet ligger flera kilometer från centrala Göteborg. Fast det vet uppenbarligen inte nån pantad rubriksättare på GT eller TT för också där kallas det centrala Göteborg. Efter undersökningar av Nationella bombskyddet visade det sig att det inte var en bomb. Men polisen ar öppnar en utredning om grovt olaga hot.

I Falkenberg har det däremot exploderat en bomb vid eller i entrén i en fastighet. Men även i Falkenberg tycks rubriksättaren har varit lite förvirrad eller kanske sömndrucken. För en explosion anläggs inte. Den inträffar. Men den orsakas av en människa om det inte är en olycka som orsakats av något annat än ett mänskligt misstag. Det tycks enbart ha blivit skador på just entrén och trapphuset. Dessutom på några bilar på gatan. Det rör sig om en hyresfastighet men den har inte evakueras.

Även i Östersund tycks det ha exploderat. I en lägenhet på Prästgatan i Östersund. Ingen blev skadad men en person är gripen och anhållen som misstänkt för mordbrand. Inte heller här behövde fastigheten utrymmas.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!