Göteborg: knarkförsäljning via Darknet

Från en villa i Mölndal och ett garage i Billdal styrdes en omfattande verksamhet med försäljning av bl.a. amfetamin via Darknet, den dolda och mer illegala delen av Internet.

I början av september 2021 gjordes husrannsakan i garaget i Billdal.  30 kilo amfetamin, hundratusentals enheter dopningspreparat samt tiotusentals tabletter och kapslar med läkemedel hittades. En mindre del av läkemedlen var narkotikaklassade. Polisen hade då redan avlyssnat en misstänkts telefon en tid och även haft spaning mot honom. Efter tillslaget mot garaget anhölls den 38-årige mannen i sin frånvaro. Han greps senare samma dag.

Vid husrannsakan i villan I Mölndal gjordes ytterligare fynd av narkotika, dopningspreparat och läkemedel. Han misstänks ha innehaft 33 kilo amfetamin, 659 786 enheter dopningspreparat och omkring 42 500 tabletter och kapslar läkemedel vid polistillslagen. Dessutom misstänks han ha sålt 19,7 kilo amfetamin, dopningsmedel samt läkemedel varav en del narkotikaklassat på marknadsplatsen Flugsvamp 3.0 på Darknet. Han är åtalad för försäljning som pågick mellan februari och september 2021.

Men verksamheten har sannolikt pågått mycket längre än så. 2017 skadade sig den idag 38-årige mannen inför en bodybuildingtävling. För att komma i form började han då ta dopningsmedel, steroider. Detta utvecklades snart till att han blev försäljare av dopningsmedel till andra. Mannen förnekar att han handlat med narkotika utan hävdar att han bara varit lagerhållare åt den man som sålt dopningsmedel till honom. Polis och åklagare menar att mannen inte är trovärdig vad det gäller detta och han har därför åtalats även för narkotikaförsäljning och innehav.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!