Två män dömda till fängelse för hantering av dopningsmedel

Två män har av Malmö tingsrätt dömts till fängelse i 3 år för grovt dopningsbrott och grov smuggling under 2021 i Hässleholm med flera platser.

I ett ödehus utanför Hässleholm förvarade männen dopningsmedel som efter beredning skulle motsvara en miljon enheter. Dopningsmedlen såldes via en hemsida. Genom beslag av postförsändelser som beställts via hemsidan lagfördes fyra kunder, bosatta i olika delar av Sverige för innehav av dopningsmedel. Männen dömdes också för smuggling av en större mängd egentillverkad doping till Norge.

Båda männen har medgett en viss mindre delaktighet i verksamheten, men förnekat i övrigt. Bevisningen mot dem är dock stark genom att deras fingeravtryck och DNA fanns på lådorna där dopningsmedlen förvarades. Kommunikation via hemsidan kan även knytas till dem.

– Det finns ingenting i utredningen som tyder på att någon annan varit inblandad i något större omfattning utöver de misstänkta och männen har inte velat lämna några konkreta uppgifter om andra medverkande. Bevisningen är gedigen säger Christina Nilsson, rådman, ett pressmeddelande.

Två personer misstänktes för medhjälp. Det saknades bevisning för den enes delaktighet. Denna person friades, den andra döms till villkorlig dom. En tidigare misstänkt dömdes för vapenbrott, avseende ett vapen som påträffades vid en husrannsakan i ärendet.

Enligt tingsrätten motsvarar straffvärdet ett fängelsestraff om tre år och sex månader. De två männen har varit häktade med restriktioner i åtta månader. De har också förlorat sina arbeten till följd av straffet. Detta har beaktats vi domen så att längden på fängelsestraffet istället blev tre år. De båda männen ska vara kvar i häkte till dess domen får verkställas.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!