Skjuten i Partille tidigare dömd för mord

I söndags kväll skottskadades en ung man vid en skjutning i Björndammen, Partille. Den skjutne mannen fördes till sjukhus där han för närvarande vårdas för allvarliga skador som dock inte tycks vara livshotande. Han är hörd av polisen men ingen misstänkt för skjutningen har identifierats. De fanns många vittnen på plats vid skjutningen,

Den skottskadade mannen är känd av polisen och tidigare dömd för mord. År 2018 dömdes mannen som heter Jonas Saaidi till fängelse i 7 år och 6 månader för att ha knivmördat en man vid namn Pontus Hagström den 5 februari 2017. Domen överklagades och hovrätten förlängde straffet med ett halvår.

Knivmordet ägde rum vid Skulltorpsskolan i samband med ett slagsmål. De två hade bestämt träff i syfte att göra upp. Orsaken tycks ha varit en personlig konflikt av något slag. Det fanns flera vittnen till mordet. Vänner till både Jonas Saaidi och Pontus Hagström. Mordoffret hittades i et grönområde bakom skolan och mordvapnet hittade i ett cykelskjul i närheten. På bladet fanns dna från Hagström och på handtaget dna från Saaidi.

Jonas Saaidi frigavs villkorligt i somras. Polisen vill inte säga om skjutningen har någon koppling till mordet som Saaidi dömdes för men det förefaller väl ganska troligt. I så fall verkar det inte heller vara någon gängrelaterad skjutning. Alternativet är att han skaffat sig ovänner i fängelset eller blivit inblandad i grövre brottslighet med gängkopplingar under tiden som inburad.

Björndammen är ett miljonprogramsområde i Partille som för övrigt är en kommun som domineras av villaområden och personer med relativt höga inkomster.

Läs mer om Partille