Knarkaffärer i Hudiksvall och mord i Söderhamn

Sammanlagt nio personer, sju män och två kvinnor, har åtalats för en rad grova brott vid Hälsinglands tingsrätt. Det handlar om flera fall av narkotikabrott och ett vapenbrott. Det hela har en indirekt koppling till ett mord i Söderhamn då vapnet som användes där hittades hos en av de åtalade personerna i Hudiksvall.

Söderhamnsmordet

Mordet i Söderhamn ägde rum den 28 februari 2022 men har utöver vapnet ingen som helst koppling till narkotikahärvan i Hudiksvall. Vid skjutningen dödades en person, M*chmoud Ab*kadir, medan en annan person, B*ran Y*sar skadades. M*chmoud Ab*kadir var tidigare dömd för mindre brott vid ett par tillfällen.

Tre personer, Abdulk@r#m Al# Al, L#am L*g*bro och Rushd# Ka@k0ush anhölls nästan direkt efter mordet och häktades några dagar senare som misstänkta för mord och mordförsök. I slutet av mars greps ytterligare två personer,  W#lli@m S*dv@ll och Ph#l#p B0d#n. Dessutom greps och häktades H@s@n Al-M@shgar# vid något annat tillfälle.

I mitten av april greps och anhölls ytterligare två personer. En kvinna, J0h@nn@ Forsm@n, och en man, Ahm*d Bar@ij#a. Mannen som misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Kvinnan misstänkt för samma punkter samt även skyddande av brottsling. Vid det tillfället var 8 personer häktade eller anhållna för misstanker om inblandning i mordet.

Flera av de häktade, däribland J0h@nn@ Forsm@n, Ph#l#p B0d#n, W#lli@m S*dv@ll och troligen också H@s@n Al-M@shgar# släpptes senare men misstankarna mot dem för medhjälp kvarstod. I maj fanns det fortfarande 4 häktade, de tre som häktats som misstänkta för mordet och mordförsöket samt en person, troligen Ahm*d Bar@ij#a, som är misstänkt för medhjälp till försök till mord, medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Mordutredningen verkar ännu inte ha lett till något åtal.

Hudiksvallsärendet

I början av maj häktades en person misstänkt för grovt vapenbrott och sedan dess har ytterligare en person anhållits misstänkt för samma brott. Sedan tidigare sitter en person häktad som också misstänks för försök till grovt vapenbrott. I slutet av maj häktades ytterligare en man för för grovt vapenbrott samt narkotikabrott. Dessa häktningar hör ihop med Hudiksvall och åtalet där. De har inget med mordet att göra.

H*rman Avs@rk#, Fr#da Ism@#l, Am#n J*mal Om*r och Ahr#t R#t har åtalats för grovt narkotikabrott för att ha hanterat ca 3 kg hasch och 100 gram kokain. Sord@sh Ism@#l och J@n P*t*rsson har åtalats för ett fall av grovt narkotikabrott för att ha hanterat 5 kg hasch.

Slutligen har Gjulj@n Pr*ng@ åtalats för bland annat för grovt vapenbrott. Han har bland annat filmat sig själv då han innehaft vapnet på gymnasieskolan i Hudiksvall samt skjutit med detta i ett skogsområde i Björkberg i Hudiksvall. Vapnet kan kopplas till mordet i Söderhamn men även till andra skottlossningar. Dessutom har han åtalats för för flera fall av narkotikabrott. I ett av fallen tillsammans med Alv@ And*rsson och i ett annat tillsammans med H*rman Avs@rk# och M*ron Mulug*t@ H@il*m#cha*l.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!