Nyligen släppt från fängelse skjuten i Jordbro

Vid 4-tiden på onsdagseftermiddagen, dvs igår, inkom larm om en skjutning vid Jordbro pendeltågsstation i Haninge kommun. När polisen kom till platsen hittade de två skottskadade personer. En av männen, en man i 25-årsåldern, avled senare. Den andre mannen som är äldre, 38 år, vårdas på sjukhus och ska enligt uppgifter i Expressen vara skjuten i benet. Efter skjutningen flydde två mörkklädda män från platsen enligt vad vittnen uppgett till Aftonbladet.

Dömd för mordförsök

Den avlidne 25-åringen hette Kiarash Mofakhami Mehrabadi och han kom nyligen ut ur fängelse efter att ha avtjänat ett straff för ett mordförsök vid Gullmarsplan den 18 september 2016. Flera män då gick ut ur en bil och sköt mot en man, Ksp@ Al# H@ss@n, som var där för ett förutbestämt möte. Kiarash Mofakhami Mehrabadi var den som ordnade mötet. Han körde också bilen som tog skyttarna till platsen och han körde dem också därifrån. Då det ena vapnet först klickade lyckades mannen börja fly vilket sannolikt räddade hans liv. Han träffades dock av ett skott i ryggen men överlevde trots det. Tingsrätten och hovrätten slog fast att syftet var att döda den flyende mannen.

Den nu skjutne mannen dömdes i juni 2017 till fängelse i 8 år för mordförsöket. Då han skött sig i fängelset kom han ut i förtid vilket är normalt förfarande. Han har varit ute i frihet sen i våras. Han har även förekommit i en annan utredning om ett mord med gängkoppling. En annan man åtalades också för delaktighet i mordförsöket 2016 men frikändes.

Den 38-årige mannen har flera gånger dömts till fängelse, bland annat för grovt vapenbrott, narkotikabrott, häleri, grov misshandel och grov stöld.

Det är väl tänkbart att den dödade mannen mördades som en hämnd för mordförsöket för 6 år sen. Men polisen uppger att de inte vet varför mannen sköts. Inte heller har det framkommit om någon av de skjutna hade eller har gängkopplingar.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!