Gängkriminella skulle göra inbrott hos polisen

Fyra personer som tillhör den släktbaserade kriminella grupperingen som tidigare har kallats B-falangen har blivit häktade för att de misstänks ha haft planer på att göra inbrott hos polisen. Närmare bestämt i deras beslagsförråd på Hisingen. Där har kriminella även slagit till vid tidigare tillfällen.

Dessutom misstänks de för att ha skurit sönder däck på polisbilar vid flera olika tillfällen och platser, bland utanför huvudpolisstationen på Ernst Fontells vid Ullevi på Heden i centrala Göteborg (Gamla Ullevi ligger på ena sidan och Nya Ullevi rakt över gatan på andra sidan).

Tidigare domar och händelser

En av de misstänkta, Berat Kastrati, är bror till Blerim Kastrati som mördades i Gamlestaden (det så kallade Gamlestadsmordet). En annan av de misstänkta, Adrian Kastrati, är kusin till dem. Dessutom är ytterligare en släkting, B0bb? Kastrati, en av de fyra misstänkta. Han är tidigare ostraffad och troligen nära släkt med Berat Kastrati. En person vid namn Rob#n Tek#n är den fjärde misstänkte. Han har tidigare dömts för många olika brott såsom stöld, rån, bedrägeri och narkotikabrott. Den senaste gången han dömdes var den 28 februari 2022. Han dömdes då till fängelse i tio månader, ett straff han ännu inte börjat avtjäna.

Berat Kastrati och Adrian Kastrati dömdes så sent som december 2021 för för flera stöld- och häleribrott, alltså bara dagar innan de nu aktuella händelserna. Det handlade om stölder och försäljning av stulna bildäck. Båda två förnekade brott.  De två männen har tidigare varit ledande personer i Vårvädersligan men deras släktbaserade gruppering har sen flera år legat i konflikt med en annan falang, den så kallade A-falangen där flera bröder i familjen Jobe spelar en ledande roll.

En konflikt som bland annat lett till en mängd mordförsök på Adrian Kastrati, mannen med nio liv. Berat Kastrati är tidigare dömd för så väl försök till mord som förberedelse till mord. Adrian Kastrati är dömd för förberedelse till mord. Familjen Kastrati har inte längre nån koppling till Biskopsgården men däremot till andra stadsdelar på central Hisingen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!