Sex frihetsberövade i mordärende från 2020

Denna vecka har Polisen i Helsingborg totalt frihetsberövat sex män misstänkta för ett mord som inträffade i Helsingborg under våren 2020. Tre av de gripna greps i måndags och tre greps på onsdagen. Personerna som frihetsberövats är i nuläget anhållna. Tre av dem har begärts häktade idag och de andra kommer att begäras häktade framöver.

En man sköts till döds i maj 2020 på Ragnvallagatan i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg. Gripandena har skett på olika platser i Sverige. Frihetsberövandena har skett efter en omfattande och pågående utredning som genomförs mellan Åklagarmyndigheten och polisen i nordvästra Skåne. Tre av männen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Skåne.

De personer som frihetsberövats har kopplingar till organiserad brottslighet i bland annat nordvästra Skåne:

– Alla personerna har haft en påverkan på den organiserade brottsligheten och framför allt våldsbrottsligheten i nordvästra Skåne så det är ett otroligt viktigt genombrott för oss, säger Mattias Sigfridsson, som inte vill uttala sig om ett möjligt motiv.

Utredningen hanteras av polisområde nordvästra Skånes grupp för grova brott i samverkan med Åklagarmyndighetens riksenhet mot internationell och organiserad brottslighet.

Fler frihetsberövanden kan enligt polisen komma att ske framöver.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!