Brandattentat mot bilfirma i Uddevalla

Natten mot tisdag den 7 mars brann det på en bilfirma i Herrestad väster om Uddevalla. När räddningstjänsten kom fram var det övertänt inne i firmans bilhall. Flera bilar stod i brand. Räddningstjänsten lyckades dock släcka de brinnande bilarna som dock ficka stora skador. Själva byggnaden räddades också från att brinna ner men även den fick skador.

Branden var troligen anlagd och att staketet till firman var uppklippt tyder på det. Friman det gäller är Idealbilar i Uddevalla AB. Den 11 september 2022 besköts bilfirman. Ett 30-tal skott avfyrades av någon mot byggnader och fordon. 3 bilar skadades. I juli 2022 brann en annan bilfirma i Uddevalla, Most Wanted Cars, ner. Den firman hade sina lokaler i Kuröds industriområde i östra Uddevalla.

Polisen i Uddevalla verkar tro att alla händelserna kan hänga ihop men är inte helt säkra på att å är fallet. Attackerna mot Idealbilar hänger dock trolige ihop. Dessutom hänger de ihop med en bedrägerihärva med kopplingar till Mellerud, Vänersborg, Uddevalla och Borås samt bilaffärer. Dessutom finns det kopplingar till Bandidos MC.

En av de inblandade i bilhärvan är en ung man som är släkt med ägarna till Idealbilar i Uddevalla AB och har tidigare också han arbetat för firman. Ägarna av bilförsäljningsföretaget är paret Urban Qvarfordt och Carina Qvarfordt. De har så vitt det är känt ingen koppling till bedrägerihärvan.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!