Åtal väckt i mordärende i Halmstad

Två unga män, 16 och 17 år, har i dag åtalats för mord och försök till mord i augusti förra året i Halmstad. Enligt åklagaren har männen begått brotten tillsammans och i samförstånd. 16-åringen åtalas dessutom för grovt vapenbrott och narkotikabrott i Mariestad samt för två fall av övergrepp i rättssak i februari i år. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i dag.

Det var måndagen den 15 augusti 2022 som en person skadades svårt och senare avled efter att ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

– Upprinnelsen till mordet och mordförsöket är en narkotikaaffär som inte gick som tänkt. Vi fick tidigt en bild av vad som hade hänt och den bilden har under utredningens gång stärkts med hjälp av teknisk bevisning, granskning och kartläggning av telefonpositioner och telefonkontakter samt material från övervakningskameror. Polisen har gjort ett gediget utredningsarbete och hållit ett mycket stort antal förhör av vittnen, säger Ginger Johansson, i ett pressmeddelande.

Läs också: