Erkännande av mord i Spanien – lägre straff för Los Suecos

Rättegången mot det kriminella gäng som i Spanien kallas Los Suecos närmar sig sitt slut. Åtta personer åtalades för  för morden på David Ávila (Maradona), i maj 2018 i Marbella, och Soufian Mohamed (Zocato), i augusti samma år i Estepona.

För skytten Ahmed Abdul Karim ((Hamade), har åklagaren yrkat på 12 års fängelse. Detta trots att den ursprungliga begäran var livstids fängelse. Minskningen när det gäller åklagarens yrkande beror på att han förra veckan erkände. Även för de övriga tre ledarna i gruppen yrkade åklagaren på livstids fängelse. Men då även de har erkänt sin medverkan i morden (medhjälp) så blev de yrkade straffen också lägre för dem.

De andra tre är Karim Abdul Karim (Papo), bror till Ahmed Abdul Karim, Fakhry Mekky och Amir Mekky. Åklagaren yrkade på tre år åtta månader och 10 dagar i fängelse för Karim Abdul Karim, tre år och sex månader för Fahkry Mekky. För Amir Mekky, som polisen anser vara ledare för gruppen yrkade åklagaren två år, 10 månader och en dag i fängelse.

Utvisas till Sverige

Amir Mekky är efterlyst från Sverige för narkotikabrott och kommer att överlämnas till Sverige efter att straffet i Spanien är avtjänat. Det kommer att ske snart då han suttit en lång tid i häktet och bara har ett par månader kvar på sitt straff. Karim Abdul Karim avtjänar redan ett straff för att ha placerat ut två bomber på Costa del Sol. Han dömdes tillsammans med två andra, Rami El Mohamad och Perparim Vejsel. De dömdes till mer än 30 års fängelse för sprängningar och utpressningar.

Även övriga dömda kommer sannolikt att utvisas ut Spanien när straffen är avtjänade. För övriga fyra åtalade vilka redan finns i Sverige yrkade åklagaren på ett år, tio månader och 15 dagar i fängelse. Två av dem är Rami El Mohamad och Perparim Vejsel.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!