Efterlyst svensk gripen i Spanien

En svensk man som blivit internationellt efterlyst i maj greps den 26 maj i Palma på Mallorca. Han är misstänkt för omfattande narkotikasmuggling till Sverige med koppling till ett ärende där 21 personer greps i februari 2023. Totalt beslagtogs 42 kilo kokain, 165 kilo cannabis samt sju vapen. Brottsutredningen har flera olika brottsrubriceringar. D Gripandet genomfördes av spansk polis i samarbete med svensk polis.

Den 32-årige mannen greps när han var ute och körde bil i stadsdelen Santa Catalina efter att polisen haft honom under övervakning en tid. I bilen hittade  polisen inte mindre än tre falska ID-handlingar. Två av dessa var utfärdade i Tjeckien och ytterligare en i Polen. De hade samtliga olika identiteter men samma bild. Den 32-årige mannen är därmed också misstänkt för grov förfalskning.

Mannen är skriven i centrala Stockholm och är tidigare känd av svenskt rättsväsende då han dömts en rad ringa narkotikabrott och trafikbrott. Han har också åtalats men friats från ett åtal om grov misshandel och vållande till annans död. I nuläget sitter mannen frihetsberövad i Palma i väntan och väntar på utlämning till Sverige.

I slutet av april dömdes fem personer för grovt narkotikabrott med koppling till 32-åringen. Tre av dem dömdes till 5 års fängelse, en till 3 och den femte till 2 års fängelse. Två av männen åtalades även för grovt vapenbrott men friades.

Totalt är ytterligare 18 personer misstänkta i flera pågående ärenden. Sju av de misstänkta är kvinnor. Nästan alla åtalade och misstänkta i ärendet är tidigare ostraffade. Men flera av dem har en sak gemensamt, de  har spelat i samma hockeylag söder om Stockholm.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!