Hovrätten skärpte straffet för gymmordet

I slutet av mars 2022 klev en beväpnad tonåring in på Delta gym i Stockholms innerstad. Meningen var att skjuta ihjäl en medlem i Bandidos MC. Men en annan man på gymmet vid namn Fredrik Andersson uppmärksammade den unge mannen med skjutvapnet och ingrep för att försöka förhindra mordet. Det lyckade han också med, dock till priset av sin egen död.

I mars dömdes tonåringen till sluten ungdomsvård i två år och 11 månader för mord, grovt vapenbrott och ett sprängattentat mot en restaurang i central Stockholm. Om han varit över 18 år gammal hade straffvärdet för brotten ha varit 18 år.

Ny har hovrätten skärpt straffet för den dömdes tonåringen. Till 4 år sluten ungdomsvård. Denna gång dömdes han också för mordförsök på Bandidos-medlemmen. Tonåringen anses tillhöra Bronätverket. Mordet anses vara en del av en konflikt mellan Bandidos och kurdiska räven (Rawa Majid).

En månad efter domen fritogs han av flera maskerade gärningsmän i centrala Södertälje. Enligt Expressen skedde det på grund av att han skulle utföra ett nytt mord. Detta då han misslyckades med det planerade mordet på gymmet. En dryg vecka efter rymningen greps han i Strängnäs i samband med en husrannsakan mot en bostad.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!