Skjutning i Västra Kattarp i Malmö – äldre man skadad

Flera personer ringde till polisen på söndagskvällen kring klockan tio om en skottlossning på Jägersrovägen, i stadsdelen Västra Kattarp i Malmö, där en lägenhet blivit beskjuten. Polis skickades till platsen. Minst två skott gick genom ett fönster i lägenheten. En man i 75-årsåldern som befann sig i lägenheten skadades av skotten. Han fördes med ambulans till sjukhus. Enligt sjukvården är han allvarligt skadad.

Redan under natten greps en misstänkt person i ärendet. Den gripne och anhållne är en pojke under 18 år. Han är misstänkt för mordförsök.  Av allt att döma handlar det om en felskjutning och mannen som träffades har troligen ingen som helst koppling till brottslighet eller till kriminella.

I den beskjutna fastigheten har det kanske tidigare bott en kriminell person vilket skulle kunna förklara varför det sköts mot adressen. Men det kan också vara så att det i den aktuella fastigheten och den beskjutna adressen men inte i den beskjutna lägenheten bor anhöriga till nån gångkriminell.

I anknytning till skjutningen spärrades också en bit av ett grönområde i Augustenborg av. Augustenborg är en stadsdel som ligger intill Västra Kattarp.

Läs mer om brott i Malmö:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!