Åtal för planerat mord på rappare

Åtal har väckts vid Attunda tingsrätt mot en 19-åring för att ha planerat ett mord mot en rappare som är kopplad till Dalennätverket. Han är också åtalad för att ha planerat mord på flera andra samt för grovt vapenbrott i två fall. Dessutom är han åtalad för grovt narkotikabrott tillsammans med en annan ung man. Detta för innehav av 4 kg amfetamin, 3 kg cannabis, 6 500 tabletter Ksalol, med mera.

De planerade morden har med konflikten mellan Nätverk Foxtrot och Dalennätverket att göra. Den misstänkte är Yosef Key som egentligen heter Yos*f Ibr@h#m Huss*#n. Han var enligt uppgift en nära vän med rapparen Einár. Den andre personen som är misstänkt för narkotikabrott är Seb@st#an Mühlb@ch*r.

Enligt åtalet har den misstänkte förberett att döda Thrife Jack och flera andra okända personer. För det har han skaffat en pistol av märket Glock med tillhörande ammunition. Brottet mellan den 6 december 2022 och den 13 december 2022 på olika platser i Stockholmsområdet, bl.a. i Bromma och på Dalgatan 8 i Märsta, Sigtuna kommun.

I andra hand åtalas han för stämpling till mord. Detta för att han enligt åtalet i samråd med annan/andra beslutat att döda Thrife Jack och andra okända personer. Han har försökt värva andra för att utföra mordet alternativt ha åtagit sig att ensam eller tillsammans och i samförstånd med andra utföra gärningen.

Han är också åtalad för samma brott mellan den 3 december 2022 och den 9 december 2022 på olika platser i Stockholmsområdet, Stockholms län.

Läs mer: