Två explosioner i Göteborg under samma natt

Strax efter klockan ett på natten, närmare bestämt 1:04 kom ett larm om en explosion på Kobbarnas väg i Gubbero som ligger ganska centralt i Göteborg (GP skriver Olskroken men det är inte korrekt men inte heller helt fel). Bara 10 minuter senare kom ett larm om en explosion på Kalendervägen i förorten Kortedala.

Som vanligt orsakade explosionerna inga personskador. I allmänhet handlar bombdåd i kriminella gängmiljöer om att skrämma eller hota någon. Inte om att försöka döda någon. Men även det händer förstås som exempelvis Torslandabomben när tre personer dödades. I andra fall har det också hänt att personer dödats av misstag. Ofta handlar det då om personer utan några kopplingar till brottslighet.

Det är inte första gången som Gubbero drabbats av gängvåld men det var länge sen det skedde sist. I Kortedala är det också ovanligt. Polisen undersöker om de två explosionerna hör ihop.

Under natten har det dessutom varit explosioner även på andra håll i Sverige. Vid 2-tiden small det i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm och ungefär vid samma tid exploderade en bomb i Nyköping.

PS 15:00. Några timmar efter explosionerna i Göteborg, vid 04-tiden, stoppade en polispatrull en bil i Sjuntorp som ligger en bit utanför Trollhättan. I bilen hittades explosiva ämnen och fyra män greps misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Natten mot tisdag inträffade det en explosion i en villa i Sjuntorp.

.