Man skjuten med flera skott i Hägerstensåsen, Stockholm

Flera inringare larmade polisen vid ett-tiden, dvs mitt på dagen, om att en man skjutits med flera skott utomhus på Valutavägen i Hägerstensåsen. Mannen är i 25-årsåldern och vittnen hjälpte honom tills ambulans kom på plats och kunde ta över vården. Den skjutne mannen kopplas till ett kriminellt nätverk från norra Stockholmsområdet enligt uppgifter i Aftonbladet.

Kort efter händelsen genomförde en polispatrull ett fordonsstopp i  närheten av Årstabergs station på tvärbanan eftersom patrullen fått syn på ett fordon som kunde kopplas ihop med skottlossningen. En person greps omedelbart. En annan person försökte springa därifrån på tvärbanan men fångades in och greps. De båda gripna personerna är män och misstänks nu för försök till mord.

Den ene av de gripna är i 20-årsåldern. Han är tidigare dömd för bland annat ringa narkotikabrott plus ett rån på ett HVB-hem där han dödshotade personalen och försökte stjäla en av hemmets bilar. Den andre misstänkte är under 18 år gammal. Han har tidigare dömts för ringa narkotikabrott. Båda ska vara på rymmen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!