Förundersökning inledd om arbetsmiljöbrott i Sundbyberg

Åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål leder förundersökningen om arbetsmiljöbrott efter att en hiss har rasat på en byggarbetsplats i Sundbyberg, norr om Stockholm. Minst fyra personer skadades allvarligt i olyckan. Enligt Expressen ska flera personer dock ha dött. Det är en uppgift som inte kunnat verifieras.

Polisen har hållit förhör med personer på byggföretaget och arbetsplatsen. Deras tekniker har också undersökt platsen och den kraschade hissen.

– Förundersökningen har inletts eftersom det finns anledning att anta att arbetsmiljöbrott i flera fall har begåtts. Det finns i dagsläget ingen misstänkt. Skadeläget för de inblandade är för närvarande oklart, säger senior åklagare Gunnar Jonasson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Den aktuella hissen r tillverkad av Alimak och modellen har använts i 20 år. Den används på många byggen i Sverige. Hissen som rasade ägs av ett företag som hyr ut utrustning till byggarbetsplatser och installerades av det aktuella uthyrningsföretaget.

Läs också:

PS. 12:02. Fem arbetare dog i olyckan.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!