Minst fyra skadade när bygghiss rasade

En bygghiss på ett bostadsbygge i Ursvik, Sundbyberg rasade idag på förmiddagen ungefär klockan kvart i 10. Den rasade hela 20 meter. Hela fyra eller fem personer som befann sig hissen när raset inträffade ska vara allvarligt skadade. Händelsen utreds av polisen som ett brott.

Byggherre är Magnolia Bostad AB som gett Andersson Company i uppdrag att bygga 177 lägenheter, lokaler och garage på platsen. Byggbolaget heter egentligen Andersson Company Byggnads AB och ägs av Roger Andersson genom holdingbolagen AB Almö Lindö 1:75 och MRP Holding AB. Bolaget har drygt 30 anställda.

Styrelseledamöter i byggföretaget är Patrik Toresäter (VD), Magnus Andersson (ordf) och Roger Andersson. Patrik Toresson uttalar sig med anledning av olyckan i DN:

– Det är självklart jättetungt att det skett en olycka. I nuläget vet jag dock inte mer än den information jag fått av räddningstjänsten, säger Patrik Toresäter, VD på byggbolaget.

Magnus Andersson är väl troligen som till Roger Andersson. Såväl Magnus Andersson som Roger Andersson äger dessutom flera andra företag.

Magnolia Bostad AB ägs av Lars Fredrik Holmström via F. Homströmgruppen AB och F. Holmström Fastigheter. AB.

Under 2023 har det dött lika många i arbetsplatsolyckor som det dött i skjutningar. Arbetsplatsolyckorna är till stor del att resultat av avregleringar på arbetsmarknaden. Dessutom har regeringens nedläggning av myndigheter som arbetar med arbetsmiljö spelat en stor roll.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!