Åtal för mord, mordförsök och vapenbrott i Rågsved

Åklagare har väckt åtal mot en man i 20-årsåldern som misstänks för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. En man i 20-årsåldern avled till följd av skjutningen och ytterligare två skottskadades.

Den 17 maj 2023 avlossade den misstänkte mannen skott vid en förskola i Stockholmsförorten Rågsved och jagade därefter flera personer in på en snabbmatsrestaurang, Pappas Grill, där mordoffret dödades. Skotten träffade personer som uppehöll sig vid förskolan och inne på restaurangen. En av dem, Ahmed Hosni, avled. För det är han åtalad för mord.

Sex andra personer, L#b@n H@ib*, Ism@#l J@ma, B@bak Asg@r0v, Ch#ngiz H@b#bzada, W#lli@m B#t*ndua och L*on@rd S#ngh, utsattes för mordförsök på Pappas Grill enligt åtalet medan fem personer, L#b@n H@ib*, Ism@#l J@ma, Dh*rg@m Sah*b Abb@s, Mouh@m*d Oum*r#ci och Mosht*b@ Kh@l#l utsattes för mordförsök vid förskolan. Dh*rg@m Sah*b Abb@s skadades svårt och blev förlamad medan L#b@n H@ib* blev lindrigt skadad.

Den misstänkte mannen som heter Adn@n J@ma greps ca fyra timmar efter gärningarna och har suttit frihetsberövad sedan dess. Initialt greps ytterligare fyra personer men de släpptes senare och misstankarna mot dem har lagts ner.

– Åtalet rör mord i ett fall och mordförsök i nio fall. En person avled till följd av skottskador. En annan person träffades i ryggen och har blivit förlamad från midjan och nedåt. Ytterligare en person har blivit skottskadad i foten. Övriga målsägande träffades inte av skotten, säger Helena Nordstrand, senior åklagare och förundersökningsledare.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!