Skjutvapenmord i Norrköping – närmare bestämt i Navestad

Med anledning av att höga smällar hörts ryckte polisen ut till Navestad i Norrköping vid åttatiden på söndagskvällen. När de kom fram till platsen, Atrium i Navestad, hittade de en skadad tonåring. Personen fördes till sjukhus med ambulans där han dock avled av sin skottskador. Brottsrubriceringen som tidigare var försök till mord blev nu mord. Ett skjutvapenmord i Norrköping. Det första i år. Faktiskt det första sen december 2023.

Gammal bild på radhusområdet Atrium i Navestad. Radhusen är hyresfastigheter. Fotograf okänd.

Tidigare på söndagen påträffades ett misstänkt farligt föremål i Norrköping. Det visade sig vara en skarp brandbomb som av någon anledning inte exploderat. Det ledde till att en massa människor evakuerades från sina bostäder. Enligt polisen finns det inget samband mellan brandbomben och skjutningen i Navestad. De vill heller inte uttala sig om det är gängrelaterat eller inte men det förefaller ju vara ganska uppenbart att det är.

Under våren har det dessutom varit flera händelser i Norrköping som sannolikt är gängrelaterade.

Det har varit flera sprängningar och skottlossningar i Norrköping under den senaste tiden. I början av mars skottskadades en person inne i en galleria. I slutet av månaden inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus. Den 7 april blev en man i 30-årsåldern beskjuten i ett bostadsområde i centrala Norrköping. Mannen fick inga skador. En misstänkt gärningsman greps strax efter skjutningen.

Läs mer: