Bombfabriken utanför Falkenberg – tillverkade minst 21 bomber

I en bombfabrik i Stafsinge utanför Falkenberg misstänks två män ha tillverkat ett stort antal rörbomber med svartkrut såväl som så kallade kolsyrebomber. Bomberna har används av kriminella i hela Sverige, dock framförallt i västra Sverige. De flesta i Göteborg där rivaliserande kriminella grupperingar köpt bomber från samma tillverkare. Bombfabriken utanför Falkenberg.

Kolsyrebomber

Tillsammans med de två bombtillverkarna har ytterligare två personer åtalats för brott. En man för att ha hanterat en bomb och en kvinna för diverse småbrott kopplat till bomberna och några explosioner.

De två männen misstänks för att ha tillverkar 21 bomber:

De två männen som är misstänkta för att ha tillverkat bomberna är Chr#sti@n And*rss0n och T0mmy H?lth*n. En av dem är misstänkt för att ha tillverkat bomberna och den andre är misstänkt för att ha sålt dem till kriminella. Säljaren har tidigare avtjänat ett flerårigt fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott. Den förstnämnde har medgett att han tillverkat smällare men inget annat. Den andra har inte sagt ett ljud i polisförhören.

Läs mer:

2 svar på “Bombfabriken utanför Falkenberg – tillverkade minst 21 bomber”

  1. Det obehagliga är att detta slag av bomber inte är särdeles svåra att tillverka. I princip kan vem som helst med vilja, visst praktiskt handlag och tillgång till råmaterial göra det. Att få tag i råmaterialet lär heller inte vara någon större utmaning, för kolsyra finns många försäljningsställen och svartkrut (salpeter, träkol och svavel) är en ren blandning som inte kräver någon som helst kemisk process att framställa.

    … mot bättre vetande tillverkade jag själv tillsammans med några kompisar, vi var väl i 12 årsåldern, svartkrut och testade det i ”hemmagjorda” kanoner, det gick väl sådär men small gjorde det …

    1. Sånt där gjorde jag och mina kompisar också. Vi tillverkade också bomullskrut och en del andra saker samt bomber brände av ute i skogen.

Kommentarer är stängda.