Fyra personer dömda till fängelse efter gripanden i Värmland

Fyra personer dömda till fängelse efter att ha blivit gripna i Värmland. Värmlands tingsrätt dömde dem alla till 10 års fängelse var. Detta för mycket omfattande narkotikahandel som bedrivits från Bålsta utanför Stockholm.

Efter att två män greps vid norska gränsen i september 2023 när de körde en bil med båt på släp kunde en stor narkotikahärva nystas upp. Släpet med båten innehöll närmare 250 kg hasch. Vid tillfället kastade en av männen en telefon i vattnet. I denna fanns mycket omfattande bevisning för att resan till Värmland endast var en del av en stor väl organiserad verksamhet med flera personer inblandade.

Ytterligare två personer greps senare. Nu har alla de fyra gripna dömts för flera fall av synnerligen grova narkotikabrott och grova narkotikabrot. Två av dem, Ove Gottnersson och Tommy Westling, dömdes även för synnerligen grov narkotikasmuggling. De övriga dömda är Michele Andersson och Jonathan Bruna Oyarce. Tre av de dömda är från Upplands-Bro och Bålsta. En från Södertälje.

– Av avgörande betydelse för tingsrättens bedömning har varit att de fyra personer som nu dömts har kunnat kopplas till alias på applikationen Signal, säger rättens ordförande Carolina Andersson i ett pressmeddelande.

Personerna dömdes för att i flera fall tillsammans och i samförstånd hanterat och paketerat narkotika i ett lager i Bålsta, som de sedan i samband med olika resor fört ut på den illegala marknaden.

– Personerna har haft olika ställning i det som närmast kan liknas vid ett väl organiserat företag. Hanteringen har varit helt kommersiell och syftet har varit att generera stor vinst och sprida narkotikan på den illegala marknaden, avslutar Carolina Andersson.

Läs mer:

Ett svar på “Fyra personer dömda till fängelse efter gripanden i Värmland”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.