HVB-hem utbildar kriminella

HVB-hem utbildar kriminella. Det finns ett antal HVB-hem i Sverige som drivs och ägs av personer från kriminella nätverk och gangstergäng. Det är en konsekvens av privatiseringen av vården och hur den har genomförts. HVB-hemmen är tänkta att erbjuda vård för ungdomar med problem men när hemmen drivs av kriminella bir det istälet en utbildning i brottslighet. En utbildning i kriminalitet som betalas av kommunerna.

Ungdomar med problem som placeras på HVB-hemmen rekryteras för att utföra mord och andra brott. De lär sig hur de ska göra under vistelsen på HVB-hemmet och de får lämpliga kontakter genom de anställda på HVB-hemmen.

De HVB-hem som drivs av kriminella borde naturligtvis stängas omedelbart men regeringen gör absolut ingenting för att det ska ske. Inte heller polisen gör några som helt instatser för att stoppa kriminella från att driva HVB-hem. De vägrar till och med tala om för kommunerna vilka HVB-hem det handlar om. För att de mernar att det skulle kunna skada polisens verksamhet:

Polisen i sin tur säger att hänvisningen till att verksamhet kan skadas om informationen släpps handlar om polisens verksamhet.

– Det är inte en hänvisning till bolagssekretess, alltså till skydd för bolagens affärsverksamhet, säger Irene Sokolow på Polisens nationella mediecenter.

De vill alltså kunna spana på HVB-hemmen för att kunna klämma åt kriminella för olika brott. Det innebär att de medvetet låter ungdomar bli inskolade i kriminalitet. Om det berättade vilka HVB-hem det handlar om kunde kommunerna låta bli att placera barnen på de aktuella hemmen. Men det gör inte polisen.

Polisen ser hellre att fler ungdomar blir grova kriminella för att kunna sätt dit folk för brot som redan begåtts. Det är allt annat än en vettig verksamhet. Det är ju bättre att stopa brotten innan de begås än att sätt dit folk när det redabn begåtts. Men så verkar inte polisen resonera.

Läs mer:

 


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på “HVB-hem utbildar kriminella”

  1. Om HVB-hem skall vara något annat än ren förvaring krävs två faktorer, enhetlighet och gedigen kompetens att konstruktivt kunna genomföra åtgärder som krävs för att PÅ RIKTIGT kunna stötta och hjälpa de ungdomar, ofta socialt utsatta, som placeras på nämnda hem.

    Att hemmen bedrivs enskilt saknar förstås all rimlighet men jag ställer mig också frågan om kommuner verkligen har en förmåga att uppbåda den kompetens som krävs. Enhetlighet är, som sagt, viktigt och med kommunalt ansvar finns en stor risk för ”spretighet”. Min slutsats är och förblir att HVB-hem enbart drivs i statlig regi.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.