SD drar tillbaka gängmotion

SD drar tillbaka gängmotion. Efter att SD:s mycket omfattande gängkopplingar blviit stora nyheter i samband med Jimmie Åkessons bröllop framstod det uppenbart att Sverigedemokraternas förslag i sin motion om att bekämpa de kriminella gängen skulle slå mot hårt mot dem själva. SD har många aktiva medlemmar som också är medlemmar i eller sympatisörer till kriminella mc-gäng.

Ännu fler har regelbundna kontakter med kriminella mc-gäng eller med sympatisöer till kriminella mc-gäng. Det gäller bland annat Jimmie Åkesson, Mattias Karsson och Tobias Andersson i partiledningen. Liksom Jörgen Fogelklout i Göteborg setts krama om den lokal presidenten i Comanches MC, Robert Hedarv, som var på Åkessosn bröllop.

Bland Sverigedemokraternas 43 förslag om brottslighet och kriminella gäng ingick bland annat att personer som kan kopplas till kriminella grupperingar skulle förbjudas att vara partipolitiskt aktiva. De skrivningar som fanns i förslaget skulle ha inneburit att Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Tobias Andersson och säkerligen uppemot ytterligare kanske nåt hundratal Sverigedemokrater skulle få sluta arbeta politiskt.

Det är troligen anledningen till att SD dragit tillbaka hela sin motion om gängkriminalitet. De insåg att den främst skulle slå mot dem själva. Detta då det är det enda parti som har många medlemmar som också tillhör olika sammanslutningar som polisen anser vara kriminella. Och det är det enda partiet i Sverige där delar av partiledningen regelbundet umgås med gänganknutna personer och tungt kriminella.

Det är nästan så en skulle kunna tro att de dragit tillbaka gängmotionen på grund av påtryckningar från deras vänner bland de kriminella. Men så är det med stor säkerhet inte. Förhoppnigsvis inte.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på “SD drar tillbaka gängmotion”

  1. Det stora problemet med populism, de enkla lösningarnas filosofi, består i att den vare sig är genomtänkt eller färdigtänkt. Den utgår ifrån en och endast en dimension. Dessvärre – för populisten – kommer någon, förr eller senare, se på saken från andra dimensioner och då kan det bli riktigt ”jobbigt”. Och nu har någon tittat från andra dimensioner och korthusets grund börjar svaja betänkligt. Det är inte lätt att vara populist…

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.