13-åringen som angrep Elbit – högerextrem bakgrund?

Har 13-åringen som angrep Elbit en högerextrem bakgrund?. Det israeliska vapenföretaget Elbit Systems som har verksamhet i det militärindustriella komplexet i Göteborg och Mölndal angreps nyligen av en 13-åring försedd med skjutvapen. Närmare bestämt ligger Elbits anläggning i Kallebäck där flertalet av det försvarsmaterialföretag siom finns i Göteborg ligger. Tidigare låg de främst i det angränsande Lackarebäckk i Mölndal och en del företag finn säkert kvar där också.

Den 13-årige skytten rekryterades på ett HVB-hem någon stans i Svealand. Han har en bakgrund med en uppväxt i raggarkretsar vilket förmodligen betyder en rasistisk och högerextrem miljö precis som det betydde när jag var ung. Den unge pojken har förstås också en massa problem av olika slag där ADHD är en del av problematiken.13-åringen var lättpåverkad och säkerligen i behov av att känna sig viktig. Det är säkert också anledningen till att han rekryterades av en 15-åring på samma HVB-hem. Pojkens problem och uppväxt gjorde det lätt. Ett lämpligt offer helt enkelt.

Den 15-åring som gav 13-åringen uppdraget att skjuta mot Elbit har också han en personlig problematik med problem under uppväxten, drogbruk och brottslighet. Han ska också enligt media umgås med äldre grovt kriminella. Också han ett lämpligt, lättpåverkat och tillgängligt offer. Han har förmodligen fått uppdraget från nån annan person som fått det från någon annan. Vem som i slutändan ligger bakom är nog i stort sett omöjligt att reda ut. En del kanske tror det är Iran. Andra misstänker snarare att det är Mossad som vill smutskasta och försvaga Palestinarörelsen. Det är i så fall inget nytt utan har hänt förr. Med hjälp av Säpo och/eller MUST (KSI/IB).

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.