Vad är det för fel med att använda kattpäls?

Det kan jag faktiskt inte förstå. Vi använder ju skinn, päls och hudar från kor och många andra djur. Det finns väl ingen principiell skillnad mellan dess djur och katter eller hundar.

Handel med pälsar och skinn kan knappast heller vara grym som det står i ingressen till denna artikel i Aftonbladet. Det måste vara omöjligt att vara grym mot ett dött ting som jag ser det.

Däremot kan jag inse det kloka i att försöka tvinga Kina och andra länder som föder upp katter och hundar för skinnproduktion att stoppa djurplågeriet vid denna uppfödning. Men att förbjuda användandet av skinn från katt och hund förstår jag inte riktigt vitsen med. Om vi tillåter användning av skinn och päls från andra djur måste vi väl också tillåta det från katt och hund.

Dessutom tycker jag att det är en obetydlig fråga av mindre vikt som EU inte borde ägna nån större tid åt, än mindre vänsterpartiet. Det vore bättre om EU och europaaktiva politiker lade ner betydligt större resurser på att stoppa trafficking, handel med mänskliga organ, onödiga krig som det i Irak och Israels övergrepp i Palestina. Saker som orsakar ett enormt stort mänskligt lidande. För mig är i alla fall människor viktigare än djur. Vänsterpolitiker borde ägna sig åt sociala rättvisefrågor i första hand, inte djurrätt och identitetspolitik.

Mer i borgarmedia: SVT
Andra bloggar om: , , ,

Advertisements

2 Svar på “Vad är det för fel med att använda kattpäls?”

  1. Hörrö!

    Min sambo heter Felin och är – katt. Hon är världens mysigaste och goaste kisse och den som inte respekterar henne, eller hennes djurart, ligger på minus så det både räcker och blir över. Vad mig anbelangar så är hon precis lika värdefull som en människa.

    Visserligen skulle hon säkerligen vara rätt go som mössa på vintern, men om någon annan än jag själv säger det riskeras blodvite… :-/

  2. Jag förstår dig så väl. Så skulle jag också känt om någon försökte förvandla nån av de katter jag haft i mitt liv till pälsmössa eller nåt liknande. Numera har jag dock ingen katt.

Kommentarer är stängda.