Federley och Johansson

Annie Johansson följer samma linje som Federley i sitt tal och yrkar på återremiss. Det krävs förändringar i förslaget. Något som Tolgfors redan aviserat i ett svar på en fråga från Federley. Federleys inlägg och yrkande har som jag ser det misstolkas av de flesta. Han kommer inte att rösta mot regeringen. Det kommer inte Annie Johansson heller, trots att hon hävdar att hon ska yrka avslag i morgon.

Regeringen kommer antingen att gå med på en återremiss inför morgondagen eller göra förändringar i förslaget som Annie Johansson och Fredrik Federley kan acceptera. Dessa förändringar kan inte ur min synpunkt göra förslaget acceptabelt ändå. Inte på nåt sätt kan Federley eller Johansson rösta nej i morgon. Det alternativet finns inte. Både Federley och Johansson kommer att rösta JA om det inte blir en återremiss. Som Kaplan från Miljöpartiet sa, de kommer att sälja sig billigt. Och nej, centerpartiet är inget skydd för medborgaren. Det är mycket snack och lite verkstad från Annie Johansson och Fredrik Federley.

De som tror att en seger är vunnen, misstar sig. Ett något modifierat förslag kommer att röstas igenom med hjälp av Federley och Johansson. Johansson och Federleys agerande i riksdagen handlar om politisk taktik i den högre skolan. Som uppenbarligen Johansson behärskar bra, men Federley har svårare för. Och Johansson citerar också Franklin, precis som Kalle Larsson.

Johansson, Federley och centern kommer att få sina önskningar om tillägg tillfredsställda. Den saken är redan uppgjord. Och ett dåligt förslag kommer att gå igenom. Oavsett vad ni andra bloggare tror. Ni har helt enkelt för liten erfarenhet av politiskt intrigerande. Hela agerandet är överenskommet på förhand.

Intressant?
Bloggat: Trotten, Anna Troberg, Opassande, Falkvinge,
Borgarmedia: AB1, SVD1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

13 Svar på “Federley och Johansson”

  1. Christopher: Det skulle kunna var så. Men mina 35 års erfarenheter från det politiska och fackliga livet får mig att tvivla. Den främsta anledningen till det är Federleys uppenbart pressade uppenbarelse. Han har gått med på nåt som han inte är riktigt nöjd och tillfredställd med. Och hade det hela (Tolgfors-Federley) inte varit så uppenbart regisserat så hade jag kanske varit mer positiv

    Beslutet om lagen skjuts bara upp. Det som Tolgfors sa imponerade inte på mig. Sen beter ju sig sossarna väldigt underligt. De är ju egentligen för FRA-lagen, men går mot. Inte direkt ärligt.

  2. Kan det vara så att (s),pga att opinionen har vänt sig emot förslaget, egentligen ville att förslaget skulle gå igenom oförändrat imorgon för att kunna plocka poäng med väljarna, dvs de får det förslag de vill ha men slipper negativa konsekvenser(kanske därför de inte försökte när de satt vid makten)? Alliansen förstår väl hur det kommer se ut om de pushar igenom förslaget medans (s) röstar emot.

    Möjligtvis kan det vara så att dagens utspel från alliansen ska ge intrycket att de har lyssnat på kritiken och lagt fram ett förslag som tar större hänsyn till ”den personliga integriteten” och på så sätta reducera de negativa konsekvenserna av att gå emot opinionen men också få större stöd från de ledamoter som tidigare var tveksamma till förslaget. men det är såklart bara spekulationer.

    Tycker Mehmet Kaplan och Lage Rahm var briljanta i sina utlägg, v och speciellt miljöpartiet verkar vara de enda som vet vad ordet integritet betyder. Tror själv inte att lagen kommer förändras något i sak, det enda som kanske skulle kunna påverka alliansen att se över saken mer nogrant är väl en stor demonstration på tv. Intressant förresten att votering sker samma dag som Sveriges sista match i gruppspelet.

Kommentarer är stängda.