USA inför FRA-lag

Många har varit förundrade över regeringen Reinfeldts otroliga beslutsamhet på att få igenom FRA-lagen. Jag har kopplat det till amerikanska påtryckningar och spekulerat i om detta kan vara orsaken till regeringens och borgarpartiernas hårda partipiska mot avvikare och eventuella dissidenter i partierna. USA:s påtryckningar kan enligt mig ha att göra med dels det faktum att Sverige vill närma sig NATO och att man då kan förvänta sig krav från USA, dels ha med det så kallade kriget mot terrorn att göra.

När nu USA ska införa en lagstiftning som i det mesta är identisk med FRA-lagen och som åsidosätter den av liberaler så omhuldade maktdelningen tycker jag det blir allt uppenbarare att regeringen Reinfeldt på ett eller annat sätt går i den amerikanska regimens ledband och har infört FRA-lagen på denna regerings beställning.

Det verkar faktiskt som de paranoida amerikanska stridshökarna kan påverka svensk politik i alldeles för stor utsträckning. Något som jag tror den svenska regeringen med flit styrt rakt in i och velat ha. Närmandet och förvandlingen till en US-amerikansk lydstat har dock skett på den svenska befolkningens bekostnad. Vår frihet inskränks och vår integritet beskärs. Nu ska det alltså ske samma sak när det gäller de som bor i USA.

Intressant?
Bloggat: Gardebring, Badlands, Alliansfritt1, Alliansfritt2, Kildén & Åsman, El Rubio, Steve Lando, Dresscode:Black, Björnbrum,

Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN, SDS, Dagen, HD1, HD2, HD3, SVD3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

8 Svar på “USA inför FRA-lag”

  1. “This separation of government from people, this widening of the gap, took place so gradually and so insensibly, each step disguised (perhaps not even intentionally) as a temporary emergency measure or associated with true patriotic allegiance or with real social purposes. And all the crises and reforms (real reforms, too) so occupied the people that they did not see the slow motion underneath, of the whole process of government growing remoter and remoter.”

    РThey Thought They Were Free: The Germans, 1933-45 by Milton Mayer …

    http://www.press.uchicago.edu/Misc/Chicago/511928.html

Kommentarer är stängda.