Högersossarna

Det är klart att det finns högersossar och då tänker jag främst på de som sitter i partiledningen som just gjort upp med högermiljöpartiet om samarbete fram till 2020. Arbetarklassen överges för gott till förmån för ett parti som springer medelklassens ärenden. Det innebär att socialdemokraterna tänker fortsätta privatisera det vi äger och ägt tillsammans. Det innebär att socialdemokraterna kommer att fortsätta föra en högerpolitik om de vinner valet år 2010 tillsammans med miljöpartiet.

Det innebär att socialdemokraternas ledning tycker det är okej att sossar arbetar för skattesmitande privata vårdföretag som Attendo Care. Är det inte dags att överge ett sådant parti för de som fortfarande anser sig vara vänster? För socialdemokraterna kommer inte att föra en arbetarvänlig politik. Förmodligen aldrig nånsin mer.

Intressant?
Bloggat om höger och vänster inom sossarnas led: Thomas Hartman, Catti, HBT-sossen,
ArvidFalk, Sjölander, Jonas Morian, Erik Laakso, Reza Javid, Johanna Graf,
Bloggat: Ett hjärta rött, HBT-sossen, Ilona Sz Waldau,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DN3, SDS,
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

29 Svar på “Högersossarna”

 1. Socialdemokraterna har grävt sin egen grav, nu kommer de att sluta precis som sina systerpartier ute i Europa.

  Vad i helvete tänkte högerhaggan Sahlin på? Att föredra ett sammarbete mellan socialliberala Miljöpartiet, ett maktgirigt opportunistiskt parti helt utan vänstervärderingar och helt utan någon som helst förankring i arbetarklassen? Sossarna blir ju bara tokigare och tokigare för varje dag som går…

  Det här är ju garanterat INTE populärt inom LO, eller stora delar av SAP för den delen.

  Illa hur de kan svika Vänstern som alltid ställt upp och i.a.f. försökt hålla sossarna borta från de värsta dumheterna. Nu hoppas jag innerligt att Vänsterpartiet ställer sig i konfrontativ opposition till S och MP och vägrar stödja deras högerregeringsalternativ.

  Jag är faktiskt förbannad, men man visste ju att den här dagen skulle komma. Det öppnar på lång sikt upp för intressanta möjligheter, vi får väl se.

 2. Nej, det är ett förlorat parti. Nu gäller det att se till att (v) klarar sig kvar och kan utgöra en stark vänsteropposition.

  Mona Sahlin kan, enkelt uttryckt, dra åt helvete.

 3. Sossarna må vara höger, men vad är vänsterpartiet? De är sannerligen inte ett arbetarparti när de vill höja skatten för alla som arbetar. Varför kan man inte som ett vänsterparti förespråka en mer progressiv skattning där skatten sänks för låginkomsttagare samtidigt som den får vara oberörd eller höjd för höginkomsstagare. På så vis får ju ’arbetarna’ det bättre, varför måste man alltid rikta in sig på de som inte jobbar?

 4. Du missar att i stor set alla ”arbetare” inklusive jag själv tillhör vad vi i Sverige kallar medelklassen.

  Det du¬¥, herr svensson verkar kalla arbetare är vad vi kallar bidragstagare!

  MVH. Daniel

 5. Håller med skribenter om att Mona Sahlin är något skapt av djävulen själv. Hon är verkligen farlig för samhället, men vi ska inte misströsta! Vänstern kommer att tjäna mycket på det här, skulle inte förvåna mig om vi går kommer långt över 10% i nästa val.

  Dessutom har sossarna kongress nästa år, kan nog bli riktigt roligt faktiskt. Någon mer som är på att kasta tårta på ondskan i sin renaste form?

 6. Catti: hon finns med där också. Det andra inlägget hon hade skrivit handlade om samarbetet med miljöpartiet. Det första inte.

 7. ”överge något för något som fortfarande anser sig vara vänster”?

  Så du menar att nu är S/MP plötsligt i ’mitten’?

  I takt med att världen blir mer globaliserad och liberal (och generellt får det bättre) så skiftas den politiska kartan aningen åt höger. Att männsikor inte längre känner sig behöva facket beror ju på att villkoren för arbetaren blivit mycket bättre (tack facket!) och man kan nu framföra sin egen åsikt.

  Det inser Mona Sahlin, därför dumpar hon kommunisterna och tar nya frächa tag. Bra Mona!

 8. Daniel ekström: Vilken klass man tillhör har inget med hur mycket pangar man har att göra, eller om nån subjektiv upplevelse. Det handlar om vilket plats man har i produktionen. Vilket gör majoriteten av Sveriges arbetande befolkning till arbetarklass. (men många upplever sig inte som arbetarklass, ent subjektivt, men det har inget med kalsstillhörighet som sådan att göra)

  När det gäller vänsterpartiet har jags krivit en mängd inlägg om dem. Läs dem. Ni kan hitat dem med sökfunktionen uppe till höger.

 9. Innan man tar ställning till sossarnas moderna svek mot arbetarklassen bör man läsa på lite om socialdemokratins historia. Historien är full av otaliga exempel på hur socialdemokratiska partiledningar ställt sig på herrarnas sida när det kommit till kritan. Glöm inte vilka det var som kallade på reaktionen och lät dessa skjuta ned Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht, läs på om Gustav Noske. Även senare hade sossar som Karl Renner i Österrike, landets president under ett par efterkrigsår, inga problem att samarbeta med nazisterna när dessa tog över Österrike från 1938.

  Medelklassen är f.ö. en intressant grupp att studera eftersom det är här som den viktigaste striden står. Från början innefattade medelklass en egen särställning i produktionen, ingenjören tänkte ut nya idéer och fick om han kunde realisera dem betalt för detsamma vilket gjorde att hans arbete till innehållet var väsensskilt från industriarbetarnas löpande band. Han hade även skräddarsydda skjortor som han bar dagligdags, eget tjänstefolk och en egen patriciervilla som kunde vara belånad men långt ifrån upp till skorstenarna. Idag sitter de flesta ingenjörer och tänker ut på order av företagsledningen och har lika lite att säga till i sitt arbete som städerskorna. Dessutom har patentlagstiftning m.m. gjort att de eventuella resultaten inte kommer dem till del. Sett till innehållet har de flesta medelklassyrkena proletariserats dvs de har i sitt yrke förlorat den särställningen de tidigare hade mot andra arbetare och förenas nu gentemot industriarbetare nästan enbart av sina högre lönenivåer, en fördel som äts upp alltmer av dålig reallöneutveckling för högutbildade jämfört med andra arbetare över tid, kraftigt stigande bostadspriser m.m.

 10. Det är utmärkt. V bör och ska inte stödja eller vara del av en borgerlig regering. Nu finns åtminstone ett självständigt realistiskt alternativ.

  Nu kan jag åtminstone överväga att rösta på V.

 11. Jag har väldigt svårt att se att (v) skulle fälla en s+mp-regering. Oavsett vad Ohly säger i dag (ja, vad ska han annars säga…?). Om s+mp inte får egen majoritet kommer de att behöva (v) och om de inte ska bryta sin överenskommelse blir det en minoritetsregering där (v) vid sidan om får stödja de förslag de gillar. Alternativet är ju en borgerlig regering, och en sådan vill nog inte Ohly medverka till… Sahlin räknar kallt med detta. Det är i alla fall skönt att veta att vi slipper kommunister i en kommande rödgrön regering.

 12. Jollemannen: med Jossan som partiledare hade ni nog kommit upp i såna procent. Rösterna från trötta och förbannade ex-sossar (som inte går till sd då) plus er stadiga väljarbas kommer nog inte upp i mer än 7-8%, även om jag såklart hoppas på att ni får de siffrorna.

 13. Sahlin har sabbat socialdemokraterna för alltid!
  De här bäddar för ytterligare 4år med borgerlig regering. Sossarna kommer aldrig att få majoritet enbart med mp och de hoppas jag inte heller, nu när Mona har bekänt färg och den e inte röd! Vilken sopa! Suck! Jag med många kommer att rösta på V efter detta idiotiska uttalande.

 14. Anders_S:
  ”Daniel ekström: Vilken klass man tillhör har inget med hur mycket pangar man har att göra, eller om nån subjektiv upplevelse. Det handlar om vilket plats man har i produktionen. Vilket gör majoriteten av Sveriges arbetande befolkning till arbetarklass. (men många upplever sig inte som arbetarklass, ent subjektivt, men det har inget med kalsstillhörighet som sådan att göra)”

  Sa vad ar definitionen pa att vara en arbetare?

 15. Lars: Kortfattat, underordnad roll i produktio eller reproduktion. Jag rekommenderar annars läsning av Therborns kalssanalys av det vsneka samhället, från 1970-talet. Den står sig ännu.

Kommentarer är stängda.