Idiotiska frågeställningar i media kring partiledardebatten

Det är för mig ganska ointressant vem som ”vinner en debatt” när det inte finns någon i debatten som faktiskt företräder åsikter som gynnar de fattiga delarna av Sveriges befolkning. När alla företräder i stort sett samma politik med lite olika avvikningar åt lite olika håll blir det en ointressant debatt och istället för att handla om politik handlar tidningarnas rubriker ofta om vilken person som är mest trovärdig och om vem som vann debatten. Medias bevakning av politik blir allt ytligare och ytligare och allt grundare och grundare. Det är inte bra för demokratin. Inte heller är det speciellt seriöst att låta en debatt inför EU-valet handla om riksdagsvalet nästa år och de frågor som komemr att bli centrala där.

De små skillnader som finns gör det dock något bättre för arbetare och fattiga med en socialdemokratisk regering efter nästa val, men i kommande EU-val finns det ingen anledning att som vänstermänniska rösta på V eller S när det finns ett alternativ som företräder en riktig vänsterpolitik, en politik för fattiga och arbetare, nämligen ArbetarInitiativet.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson1, 2,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN, AB, 2, 3, 4, SDS, EX1, 2, 3, Dagen, HD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Svar på “Idiotiska frågeställningar i media kring partiledardebatten”

 1. Reinfeldt tyckte ju inte vi ska rösta i EU-valet, det är ju rationellt av väljarna att avstå hette det. EU-valet tycker han nog det räcker om hans kompisar i Täby röstar i, så att det blir business as usual nere i Bryssel.

 2. Bort med alla svenska partierna ut mana dem
  Jag tänker all fall rösta på Libertas i Europa valet .
  Nya partiet etablera sig i flera länder som vill stoppa ekonomiska korruption i politik .
  Där för vi har nytt 30 tal i sverige allvarliga situation som leder till folk blir hemlösa utan jobb, mat priserna blir dyrare
  Dags tycker jag att röster ut de gamla partierna får nya politiker som tar ekonomiska ansvarstagande mot befolkningen.
  Dagens politik är för dålig . Ovarsätt vilket parti.
  Politiker är Ekobrottslingar som har fallskärmsavtal bonus löner av skattpengar

  skriven av Gabor34 se 1975 min blogg hos metro är mir Ja är dysliktiker.

 3. Gabor 34: Libertas är marknadsliberala eu-federalister. De är inte lösningen på folks problem.

  Det finns ett riksdagsparti som står ensamt mot eu-federalismen och nyliberalismen i EU. Det är Vänsterpartiet. Eva-Britt Svensson är också ensam av de nu sittande ledamöterna (som ställer upp till omval) som tydligt deklarerat att hon kommer utnyttja möjligheten att tacka nej till den ökning av arvodet som sker efter valet.

  Det enda andra alternativet som är rimligt är Svenssons ”Arbetarinitiativet”. Nu tror jag inte de kommer in och att rösten är bortkastad, men är man heligt förbannad på hela det politiska systemet så är det otroligt bättre att rösta på dem än på elitpartiet Libertas!

  Närmare att säga något positivt om offensiv kommer jag nog aldrig att komma… 🙂

 4. Mikael: Det är väl tur att jag inte är med i Offensiv (RS) då. Det finns gott om kandidater på Arbetarinitiativets lista som inet är medlemmar i RS. De som är medlemmar i SP presenteras på bloggen Mullvaden.
  http://www.socialistiskapartiet.se/mullvaden/
  Det finns också oberoende kandidater, som exempelvis Sixten Snell i Kiruna.

Kommentarer är stängda.