Tvivelaktig nytta av abortregister

Det finns ingen påvisad nytta med ett register över alla som gjort en abort. Jag har svårt att se hur det exempelvis skulle minska antalet aborter (om det ens är önskvärt). Istället blir ett sådant register bara ytterligare en bit i ett allt mer utpräglat kontrollsamhälle där vi ska kontrolleras på olika sätt från morgon till kväll.

Och om det inte finns någon egentlig nytta med ett abortregister så ska vi inte ha det. Dessutom är det som sagt ytterligare ett ingrepp i vår personliga integritet, utan att samhället som helhet vinner något.

Att kristdemokraterna är för registret är dock inget att förvånas över. Det är ett religiöst stockkonservativt repressions- och kontrollälskande parti.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

8 Svar på “Tvivelaktig nytta av abortregister”

 1. Tja om antalet oönskade graviditeter minskar så är det ju bra. Ett register kan som Anders Milton skriver användas preventivt för att hitta riskgrupper och så inte enbart för att bli gravida utan även för livmoderhalscancer som smittas genom oskyddade samlag. Vaccinet som nu säljs ut skyddar bara mot en bråkdel av den virusstam som kan orsaka livmodercancer, 4-6 stycken sorter mot de 16 stycken kända stammarna. Men det finns också andra sätt än ett register som jag personligen tror är mer effektivt för att få ner antalet oönskade graviditeter och det är exempelvis gratis kondomer till alla under 30 år, och att det finns kondomer lättillgängliga på krogar och andra platser där möten mellan människor sker.

  Humanisten

 2. Det är helt uppåt väggarna tokigt med ett sådant register. KD är dem enda som var för av regeringspartierna.
  Ska det vara ett register ska det vara av rent forskningssyfte och i sådana fall anonymt och forskare skall vara ha tillgång till det.
  Minska aborter gör man inte på detta viset. Det hela känns som man försöker sätta en ”olagligstämpel” på aborter vilket är typiskt kristna fanatiker.

 3. De medicinska registren är inte längre för forskning. Genom en långtgående privatisering av vården så kommer snart tillgången till registren inte att stå under demokratisk kontroll. Redan idag missbrukas dessa register Mihailo Mihailovic är kanske det mest kända offret, men det har fått folk jag känner att kräva att vävnadsprov som tas på dem och deras barn förstörs.

  När man kan köpa sig tillgång till dessa register så har man inte längre kontroll över hur och till vad de används. Man kan inte tolerera att register införs på rent ideologiska grunder som i detta fallet.

 4. Jag tycker att det är sorgligt.

  Det är sorgligt att svenska medier för folket bakom ljuset genom att vinkla något många kvinnor i själva verket skulle ha stor nytta av till ett löjligt utspel från ”Storebror”.

  Läs mitt inlägg om varför abortregister är bra, och varför de inte kommer att kunna användas för att sätta dit någon!

  http://vilhelminaullemar.se/blogg/?p=472

  Vilhelmina

 5. Vilhelmina: Med privat vård så har inte forksningen på högskolor och universitet automatiskt tillgång till data. Däremot kan företagen sälja data till den som kan betala.

 6. Nu tycker jag ju inte att det var fel att lämna ut prov från PUK-registret i Mijailovics fel, snarare tvärtom. Jag skulle inte ha något emot om man använde det registret om det hjälpte till att lösa brott i vissa svåra och allvarliga brott, som mord t ex.

  Däremot är jag fullständigt emot ett abortregister.

Kommentarer är stängda.