Kalle Larsson sular till Lars Vilks

Kalle Larsson, som är antirasistisk talesman för Vänsterpartiet sular till Lars Vilks och de självutnämnda fjantliberala försvararna av yttrandefriheten med bland annat följande ord:

Det är samtidigt viktigt att vara medveten om att Vilks provokationer stärker rasismen och islamofobin. Vilks bilder bidrar till en stämning där angrepp och hatbrott mot muslimer och mot personer med utländsk bakgrund normaliseras. En del av det är privatpersoners angrepp mot enskilda personer på grund av deras tro eller utseende. Men det handlar också om en allt hårdare asylpolitik, om politiska partier som misstänkliggör muslimer och om de grova människorättskränkningarna i det så kallade kriget mot terrorismen. Motsättningar späs på och uppdelningen mellan ”vi” och ”dom” förstärks. De rasistiska strömningarna tar i allt fler europeiska länder plats i parlamenten såväl i form av rent högerpopulistiska partier som genom främlingsfientliga högersvängar hos de etablerade partierna. Det är denna utveckling som är det riktigt stora problemet, men allt för ofta kommer den i skymundan när debatten förenklas.

Kalle Larsson inlägg går i samma anda som Jan Guillous, Gert Gelottes, Åsa Linderborgs och flera av mina egna.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Kalle Larsson sular till Lars Vilks”

 1. Det är fritt fram att ha åsikter om konst. Såga Vilks konst hur mycket du vill. Själv är jag kluven. Jag föraktar all religion men jag föraktar även illvilliga attacker mot utsatta. Många muslimer är idag utsatta.

  Men i och med attentaten mot Vilks kommer saken i ett annat läge. Extremister har ju försökt bränna ihjäl honom för sjutton!

  I ljuset av detta måste alla fördömanden riktas mot mordbrännarna. Att i det sammanhanget överhuvudtaget nämna konstens motiv är att förringa väldigt allvarliga brott. Jag blir upprörd när jag tänker på det utan att vara det minsta fjantliberal.

 2. Johan,
  Nej, alla fördömanden behöver inte riktas emot fundisar. Man kan kritisera bägge, det är inte som man har en kvot av galla att spy.

  Förklara gärna på vilket sätt Kalle Larssons inlägg var ett ställningstagande för att fundisar skall kunna mörda folk de inte tycker om?

  Tror du försöker dig på ett guilt by asociation argument i smyg.

 3. Nu sular väl Larsson inte till Vilks, vilket är bra. Utan han sular till Vilks’ liberala Bill&Bull-gäng, som till skillnad från Vilks har makt och myndighet.

  1. Jan W: Visserligen, men det blev ingen bra rubrik som passade ihop med de andra.

Kommentarer är stängda.