Uppsalamaffian har kopplingar till Östhammarsdådet

Skottlossningen i Östhammar där två män sköts i benen har kopplingar till den så kallade Uppsala-maffian. Den äldre av de två skjutna, den 52-årige fadern var förra året åtalad för grov stöld från ett hus utanför Österbybruk. Han var åtalad tillsammans med Stefan Eriksson (Tjock-Steffe), känd ledarfigur i Uppslamaffian. Eller ska man kanske säga tidigare ledarfigur i Uppsalamaffian (som väl dessutom knappats kan anses existera längre). I huset där inbrotten gjordes bodde en tidigare sambo till en tidigare medlem i Uppsalamaffian. Stefan Eriksson dömdes till 1,5 års fängesle för brottet. Både i tingsrätt och hovrätt. 52-åringen frikändes.

Men nu har någon upenbarligen åkt ut till 52-åringens bostad för att sätta lite skräck i honom av någon anledning. Eftersom dådet nu uppenbarligen har kopplingar till organiserad brottslighet så var det säkerligen inte meningen att de två skulle dö, utan bara skrämmas. Ett annat fall som också har kopplingar till Tjock-Steffe och inbrottet i Österbybruk är ett fall med en 42-årig man i Uppsala:

Under våren dömdes den så kallade Uppsalamaffians tidigare ledare Stefan Eriksson till 1,5 års fängelse för sin roll i en hot- och utpressningshärva. Han ska bland annat ha deltagit i en händelse i februari 2009 då en man i Sollentuna dränktes in med bensin.

Den 42-årige mannen, som åtalats nu under sommaren för samma brott där Eriksson varit inblandad, var häktad i sin frånvaron när målet pågick i Uppsala tingsrätt och greps först efter flera månader.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!